Közeleg a Mackófarsang a Fővárosi Állatkertben

0
108 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A közelgő Mackófarsang jegyében ezúttal a medvék sokféleségére szeretné ráirányítani a figyelmet a Fővárosi Állat és Növénykert, hiszen a medvefélék családjának nyolc különböző faja található meg Földünkön. Közülük Budapesten két faj látható.

Január 29-én és 30-án, azaz a hónap utolsó hétvégéjén a Mackófarsang várja a Budapesti Állatkert látogatóit. Lesz sokféle program, illetve a 14 éven aluliaknak jelképes árú, 200 forint lesz a belépőjegy. Február 2-án pedig kiderül, hogy lesz-e árnyéka a medvének (tavaly ilyenkor, mivel a világjárvány miatt zárva volt az intézmény, a medveárnyék észlelést az interneten közvetítették).

Persze addig is szeretnénk egy-két érdekes információ ezekről az érdekes állatokról. Most például arról, hogy milyen sokféle medve népesíti be Földünket. Barna medve, fekete medve, örvös medve, ajakos medve, maláj medve, pápaszemes medve, jegesmedve, óriáspanda: ez a nyolc faj tartozik a medvefélék családjába. Róluk szól az az Állatkert honlapjáról letölthető, sőt akár ki is nyomtatható online kiadvány, amelyet még a múlt évben állítottak össze. Akit érdekel a medvék különleges világa, sok érdekességet megtudhat belőle.

Zoobudapest

Kiemelt kép: zoobudapest