Közeledik az Állatkertek Éjszakája a Pécsi Állatkertben

0
259 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Minden évben az egyik legjobban várt esemény az Állatkertek Éjszakája, amelyet idén is megrendez a Pécsi Állatkert. A korábbi évek során kialakított gyakorlat szerint a rendezvény kétnapos lesz, így kisebb tömegre és nagyobb élményre számíthatnak a látogatók.

A magyarországi állatkertek idén 8. éve rendezik meg az állatkertek éjszakáját, amely pár év alatt az egyik legnépszerűbb állatkerti eseménnyé nőtte ki magát nem csak Pécsett, de az ország számos intézményében.

Mivel a hatályos kormányzati rendelkezések lehetőséget adnak az esemény lebonyolításához, így az idén 60 éves Pécsi Állatkert megrendezi az eseményt, mindazonáltal kérik a látogatók együttműködését. Aki teheti a www.pecszoo.hu/jegyar oldalra látogatva online vásárolja meg belépőjegyét, így elkerülve a zárt térben történő várakozást, sorban állást. Az elővételes belépővel, bérlettel, vagy napközben megváltott jegyekkel érkező látogatók számára külön, szabadtéri bejáratot biztosítanak. A lázas, magukat betegnek érző látogatóktól kérik, idén ne keressék fel a rendezvényt! Zárt térben viseljünk védőmaszkot, használjuk a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

Az állatkertek éjszakáját a korábbi évek gyakorlata szerint két este, augusztus 28-án és 29-én rendezik meg. Napközben az állatkert rendes nyitvatartás szerint fogadja a látogatókat, 17 órakor pedig megkezdődnek a programok, amelyek 22.00 óráig színesítik az állatkerti látogatást. Az intézmény 23.00 órakor zár.

Az idei évben számos vad találkozáson (nyilvános etetésen), kreatív-, ismertterjesztő foglalkozásokon, zenés programokon, csillagászati bemutatón vehetnek részt a látogatók, de játékos ügyességüket is próbára tehetik. Az éjszakát több az állatkert több helyszínén is varázslatos fényfestés teszi még emlékezetesebbé. A rendezvény során kiemelt együttműködő partner a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara.

pecszoo