Koala mentő lett a menhelyi kutyus

0
2 270 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

 

Beart a border kolli keveréket gazdái, egy menhelyről fogaték örökbe, de sajnos rá kellett jönniük, hogy nem megfelelő kutyát választottak maguknak.

 

Bear, túl energikus volt a családnak, így visszakerült a menhelyre.  Véletlenek azonban nincsenek. A kutyus, száműzetése által találta meg hivatását. Egy nemzetközi állatjóléti alapítványnál kapott munkát. Koala kutató és mentő lett. Azok miatt a képességei miatt végzi jól a munkáját, amik nehezen kezelhető házikedvencé tették.

Nagyon boldog, mert minden idejét a szabad levegőn töltheti. Fantasztikus orra segítségével pedig könnyedén felkutatja az eukaliptusz ültetvényeken a sérült, vagy beteg koalákat.  Bear 96% os pontossággal fel tudja mérni a koalák helyét és 95% os pontossággal meg tudja különböztetni őket más erszényesektől.

 

A koalák élete veszélyben van és kihalás fenyegeti őket. Az erdőtüzek és a fertőzések nagy veszélyt jelentenek számukra. A legnagyobb probléma azonban az eukaliptusz fák irtása az életükben. Bear az ő képességével, esélyt a a koaláknak az életre. Pont úgy ahogy ő is esélyt kapott egy másik életre a hivatásával.

Tudtad? :  A koala szó a katang bennszülött nép nyelvéből származik, jelentése „nem ivó”. A név nem teljesen találó, bár tényleg keveset isznak. A „koalamedve” megnevezés helytelen, mivel a koalák nem tagjai a medvék családjának. A tudományos neve görögül “erszényes medvét” jelent, mivel az első telepesek helyi medvefajnak gondolták a fura állatot.