Kiszabadult a New Orleans-i állatkert jaguárja és megölt 6 állatot

0
242 megtekintés
Valerio, a szökevény jaguár - Kép: hirflow.hu
Swing Szerelem Szulák
Be kellett zárni a New Orleans-i Audobon állatkertet, mert helyi idő szerint, szombaton reggel 7 óra után Valerio, a hároméves jaguár megszökött a kifutójából. A 3 éves hím jaguár nem töltött kint sok időt, de ez alatt alpakákat, rókát és emut ölt meg, több állatot pedig megsebesített. 

A gondozóknak ugyan egy órán belül sikerült befogniuk a nagymacskát és visszavinni a helyére, de Valerio, addig megölt négy alpakát, egy rókát és egy emut. Emellett megsebesített egy alpakát és két rókát.

Valerio – Kép: WBRZ.com

“Több mint száz év alatt egyetlen hasonló incidensünk se volt. Ez messze a legsúlyosabb tragédia, ami itt történt” – mondta Ron Forman, az állatkertet működtető Audobon Természettudományi Intézet elnök-vezérigazgatója.

Személyi sérülés nem történt, a gondozóknak sikerült időben elkábítaniuk a szökevényt. Valerio, felelősségre vonás nélkül megússza a balhét és az állatkert mindenkit megnyugtatott, hogy nem fogják elaltatni sem. “Semmi se fog történni vele, hiszen csak azt tette, amit egy jaguárnak tennie kell” – tette hozzá Ron Forman.

Az állatkert kivizsgálja, hogy pontosan mi történt, egyelőre úgy tűnik, a jaguár kifutójának tetejével lehetett probléma.

Forrás: usatoday.com444.hu