Kína egyik tartományában betiltanák a kutyasétáltatást

0
1 163 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egyedi módszerrel akarják az embereket felelős állattartásra nevelni. A tervezett tiltás nagy felháborodást váltott ki.

Egy körlevélben figyelmeztették Jünnan tartomány lakosságát arra, hogy november 20-tól tilos levinni a kutyát sétáltatni. A hatóságok ezzel a korlátozással szeretnének elébe menni a póráz nélkül hagyott ebek támadásainak, ám a döntés a közösségi médiában óriási felháborodást váltott ki.

A november 13-án kiküldött körlevélben arra utasították a lakosokat, hogy a kutyáikat ezentúl a négy fal között kell tartaniuk. Ha megszegik a szabályt, akkor először csak figyelmeztetik a gazdikat, másodjára pénzbüntetést szabnak ki rájuk, de, ha háromszor kell rájuk szólni, akkor az állatot elkobozzák és elaltatják. Az új szabály ellen tiltakozók “civilizálatlannak” nevezték a döntést, és állatorvosok figyelmeztetnek: a folyamatos bezártság rosszat tesz az állatnak. Ahelyett, hogy megtiltanák a kutyasétáltatást, neveljék az embereket a felelős állattartásra – javasolják a tiltakozók.

Ha ennek ellenére az új szabály Jünnanban pár napon belül életbe lép, akkor Kínában itt fogják a legszigorúbban szabályozni a kutyatartást. Hangcsou városában 2018 óta a kutyákat csak este lehet levinni, Sanghajban, Csingtaóban és Csengtuban pedig kizárólag egy ebet lehet tartani otthon. Huangshiban azt is megszabták, hogy mekkora kutya lehet a háztartásokban: az állat magassága nem haladhatja meg a 45 centimétert.

HVG