Kiderült milyen nevet kapott a nyíregyházi kiselefánt

0
482 megtekintés
Kimani, a tüneményes kiselefánt - Kép: Nyíregyházi Állatpark
Swing Szerelem Szulák
Kimani névre keresztelték a látogatók a Nyíregyházi Állatpark júniusban született tüneményes afrikai elefántborját (Loxodonta africana).

3 hónapos lesz az ország egyedüli afrikai elefántborja és a hagyományokhoz híven elérte azt a kort, hogy nevet adjunk neki. A nőstény utód a negyedik tagja a nyíregyházi elefántcsapatnak, egyben ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában. Zárt tartási körülmények között két, 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen – mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark sajtószóvivője-osztályvezetője hétfőn az MTI-nek.

A névadáshoz a látogatók segítségét kérték, akik két héten keresztül küldhették be javaslataikat az állatpark közösségi oldalára. A több mint ezer beküldött név közül többen javasolták például a Kiwit, a Buborékot, a Jumbót, vagy a Kusisimuát.

Még cuki videót is összeállított az Állatpark a névtalálásra buzdításhoz:

NÉV KERESTETIK A NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK KIS ELEFÁNTJÁNAK!

Kitó, Kwanza és Buba is várja már, hogy nevet kapjon elefántcsaládjuk legkisebb tagja! 🙂 A Nyíregyházi Állatpark névadó játékot hirdetett – nézd meg ezt a videót a cuki elefántbébiről és ajánlj Te is nevet, az Állatpark Facebook oldalán! Részletek a ma esti Híradónkban!Tartsatok velünk!

Közzétette: Nyíregyházi Televízió – 2018. szeptember 4., kedd

A gondozók azonban szerették volna, ha hasonlóan az édesanyja és bátyja nevéhez (Kwanza, illetve Kitó) k betűvel kezdődne az utód neve, ezért hosszas mérlegelés után a Kimani afrikai névre esett a választás, ami szuahéli nyelven szépet és édeset jelent – ismertette Révészné Petró Zsuzsa.