Kettős szülinapi buli a Fővárosi Állatkert elefántjainál

0
203 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az állatkert látogatóinak egyik nagy kedvence Arun, a kiselefánt 2017. november 8-án, a hajnali órákban született. Nem nehéz kiszámolni, hogy az ifjú ormányos most vasárnap ünnepli majd második születésnapját.

Anyukájával együtt, már csütörtökön fel lettek köszöntve, hiszen az elefántmama ezen a napon lett éppen 19 éves. Így a születésnapi köszöntés tulajdonképpen kettős szülinap volt. Ahogy egy születésnapon az dukál, az ünnepeltek tortát is kaptak, amit aztán együtt is ettek meg, sőt Arun még egy vadonatúj labdát is kapott.

Az „elefánttorta” persze nem valami klasszikus cukrászsütemény, hanem az elefántok szája íze szerint készített speciális finomság. „Tésztája” zabból, korpából és lisztből készített „tortalap”, a lapok közötti „krém” réti széna szeletekből állt, magára a tortára pedig banán és alma került ehető díszítés gyanánt. A tortán elhelyezett 3-as szám kenyértésztából készült. A speciális „elefánttortákat” évek óta a galgahévízi Telek Pékség biztosítja az elefántok szülinapi köszöntéséhez.

Az Állatkerti Alapítvány jóvoltából Arun egy vadonatúj labdát is kapott. Persze ez sem szokványos játékszer, hanem kifejezetten elefántok számára készült labda, amely kibírja, ha a mostanra már egy tonnánál is nehezebb kiselefánt önfeledten játszik vele.

zoobudapest