Kétfejű siklóra bukkantak Missouriban

0
3 904 megtekintés
A kétfejű fekete patkánysikló - Kép: Missouri Department of Conservation - Mirror
Swing Szerelem Szulák
Kétfejű siklót találtak tinédzserek egy kertben a terasz alatt, az USA Missouri államában található Hurleyben. A felfedezés hevében először mérges rezesfejű mokaszinkígyónak hitték és meg akarták ölni, de különleges kinézete miatt végül életben hagyták. 

A szokatlan kétfejű, mint később kiderült fekete patkánysikló és jelenleg a Shepherd of the Hills természetvédelmi központ lakója, ahol folyamatosan megtekinthető. Gondozója, John Miller elmondta, a hüllőknél nem ritka, hogy a fejlődés korai szakaszában egy embrió ketté válik és a két külön egyed lesz belőle. Általában ketté osztódnak, majd körül vonja őket a rugalmas tojáshéj míg kifejlődnek. Ebben az esetben az embrió valószínűleg elkezdett kettéválni, de a folyamat valamiért megrekedt és a tojáshéjban együtt fejlődtek tovább, így az eredmény egy kétfejű sikló lett.

A kétfejű fekete patkánysikló – Kép: Missouri Department of Conservation – Mirror

A nemét egyenlőre nem sikerült megállapítani, de az már kiderült, hogy mindkét fejnek közös nyelőcsöve és közös gyomra van. Az azonban még nem tisztázott, hogy ha csak az egyik fej eszik, akkor a másik elégedett-e. Jelenleg mindkét fejet egyszerre táplálják, hetente két darab egeret fogyaszt el: szó szerint fejenként egyet.

A kétfejű fekete patkánysikló – Kép: Missouri Department of Conservation – Mirror

A különleges kinézetű siklónak még nincs neve sem, ha hímnek bizonyul, akkor a Jeff és Jeffrey, ha pedig nősténynek, Tiger és Lilly neveket kapja majd, megtalálói kérése szerint.

Akivel összekeverték a valóságban így fest:

Rezesfejű mokaszinkígyó – Kép: UPMC HealthBeat

A fekete patkánysikó a természetben akár 20 évig is elél, fogságban pedig a rekorder példány 33 évet élt.

Forrás: nlcafeMirror