Két leopárdkölyköt nevel otthonában a Gyöngyösi Állatkert egyik gondozója

0
733 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Otthonában nevel két leopárdkölyköt a gyöngyösi állatkert egyik gondozója. Napi 24 órás szolgálatot biztosít, mivel a kölyköket 2-3 óránként etetni kell. A járvány miatt az állatkert sem működik, így kerültek a kis leopárdok a gondozó családjához.

A három hónapos leopárd kölykök méretük miatt már nem sokáig lehetnek a családi házban, ahová egyébként a járvány miatti kényszerzárlat következtében kerültek a kis állatok, de a játékuk egyre komolyabb sérülésekkel járhat. Ők ugyanis ugyanúgy játszanak, mint a vadon nevelkedő társaik.

“Már korukból adódóan egész vehemensen játszanak, és kisebb-nagyobb sérüléseket most már tudnak okozni, de amikor csak tehetjük, akkor kint vannak közöttünk. Illetve a többi állattal a lakásban a kutyával, a cicákkal, egész jól elvannak.” – mesélte Erdősné Molnár Bernadett, állatgondozó.

A két kölyök egyébként nem mehetett volna bárhova, ugyanis nem szeretik a változatosságot. Egy gazdát fogadnak el, vele szeretnek a legjobban játszani, miközben a család tagjait és az ott élő több állatot is elfogadták.

“A mindennapjaink részévé váltak teljesen. Meg most naponta kétszer kapnak tápszert, meg aztán emellett azért a hús a számottevő a számuktra, ami azért kiegészíti az étrendjüket.” – fejtette ki Bernadett.

Az állatkert munkatársai abban bíznak, hogy nemsokára kinyithat az állatpark és akkor bárki megnézheti majd a kis kedvenceket. Most már egyre többet szeretnének a ketrecükön kívül lenni, de azért ez a lakásban nem kis figyelmet igényel, ugyanis igazi leopárdként, igyekeznek mindig minél magasabbra mászni.

ATV