Kategóriájában ismét Európa legjobb állatkertje lett a Nyíregyházi Állatpark

0
1 398 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Nyíregyházi Állatpark végzett az első helyen a 250 ezer és az 500 ezer látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában, az egyik független állatkerti elemző szervezet által készített felmérésének eredményét csütörtökön ismertették a szabolcsi megyeszékhelyen.

Anthony Sheridan állatkertszakértő alapítványa 29 ország 126 állatkertjét vizsgálta meg mintegy negyven szempont alapján. A Nyíregyházi Állatpark a félmillió látogatószám alatti kategóriában negyvennégy állatpark közül lett a legjobb 2018-ban, megismételve ezzel a 2015-ben – két másik dániai állatparkkal holtversenyben – elért elsőségét.
A kiemelkedő jelentőségű és ikonikus állatkollekciójával, folyamatos fejlesztéseivel Európa legjobb tizenkét állatkertje közé emelkedett a nyíregyházi Sóstó Zoo – emelte ki a szakember.
A díjátadással egybekötött eseményen Gajdos László, az állatpark igazgatója elmondta, hogy huszonkét éves története alatt az idei lesz a több mint ötezer állatot bemutató sóstógyógyfürdői látványosság legjobb szezonja, az előzetes adatok szerint az állatpark év végéig átlépi az 530 ezres látogatószámot.

Ez történt 2018-ban

Büszkék vagyunk! Ismét Európa legjobb állatkertje lettünk a kategóriánkban. Egy kis videó, mi is történt a 2018-as esztendőben! Átadtuk az Új főbejáratot és látogatóközpontot, megnyílt a Hotel Pangea állatkerti szálloda, új kifutót kaptak a hópárducok s többek között olyan zoológiai ritkaságok születtek,mint az afrikai elefánt és az indiai orrszarvú.

Közzétette: Nyíregyházi Állatpark – 2018. november 22., csütörtök

Forrás:MTI