Kacsa rámpát épített Washington

0
4 778 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Követendő példa Washington DC-ből – a kormány rámpát építtetett a kiskacsáknak, hogy könnyebben tudják követni szüleiket ki- és be a vízbe.

A héten a Capitol Hill területének fenntartásával és megörzésével megbízott szövetségi hivatal bemutatta az új, meglehetősen imádnivaló infrastruktúráját – amit kifejezetten azért hozott létre, hogy megkönnyítse a kiskacsák életét.

A kacsarámpáknak köszönhetően az újonnan kikelt kiskacsák most már csatlakozhatnak szüleikhez, akik a National Mall-on, a Capitol Reflecting Pool nevű tóban úszkálnak. A rámpákat az AOC (Architect of Capitol) tervezte, együttműködésben a nonprofit Városi Vadvilág szervezettel, akik segítséget nyújtottak abban, hogy milyen magasra tudnak mászni a kiskacsák, milyen magasról mernek ugrani, illetve milyen dőlésszög az amit még meg tudnak mászni – így valóban profi szerkezet épülhetett.

„A medence szélen ugyan csak gyengén lejtős, viszont mészkőből van és ez nehézséget okozott a kiskacsáknak. Vagy nem tudtak felugrani rá vagy mindig visszapottyantak a vízbe.” – mondta Erin Courtney a tervezőcsapattól.

Ugye milyen jó kiskacsának lenni Washingtonban?