Jövőre nyitja meg kapuit a megújult Pécsi Állatkert

0
618 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója a bama.hu-nak elmondta, az állatkert fejlesztésére a mecseki vízbázis védelme érdekében volt szükség, illetve a meglévő kifutók korszerűsítése és szabványosítása is rendkívül fontos volt, így lehetővé válik, hogy bemutassák a csimpánzokat is. Eddig hiába voltak az állatkertben,a nagyközönség nem láthatta őket, mert kifutójuk nem felelt meg az állattartási előírásoknak.

Turisztikai szempontból is nagyon fontos a projekt, mert a felújításon kívül új vonzerőket is kell kínálniuk a látogatóknak. Ennek érdekében felköltözik az akvárium-terrárium, érkeznek új ragadozók, nagymacskák, cápák, fóka, barnamedve. Az állatkert a jövő évi turisztikai szezonban már látogatható lesz.

A kiegészítő támogatásnak köszönhetően lehetővé válnak olyan további fejlesztések, amelyek révén az Európai Állatkertek Szövetségének is a tagja lehet a pécsi állatkert. A szövetséghez tartozó állatkertek részt vehetnek hosszú távú szakmai programokban, új állatok bemutatásában. Szintén a felújítás eredményeként télen, illetve rossz időben is látogatható lesz az állatkert, ezeknek a követelmények az állatkert korábban nem felelt meg.

Az állatkert főbejárata egy hatalmas, üvegfalú, csaknem ezer négyzetméteres fogadóközpont lesz. Itt kapnak majd helyet a pénztárak, a kávézó, valamint a csimpánzok kifutója is. Nem kell messzire menni, hogy a látogatók megtekinthessék a 12 nagyméretű, tengervizes és édesvízi akváriumot, 4 paludáriumot – akvárium és a terrárium keveréke –, valamint 24 terráriumot. A száz köbméteres medence már elkészült, ez az ország harmadik legnagyobb akváriuma. A tervek szerint 2-3 cápafaj egye-egy példányát, illetve 400-500 egyéb halat telepítenek majd ide.

Forrás: bama.hu