Joaquin Phoenixet és Cynthia Erivót Oscat-díjjal tünteti ki a PETA

0
115 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A PETA állatvédő szervezet Oscat-díjjal jutalmazza Joaquin Phoenix amerikai színészt és Cynthia Erivo brit színész-énekesnőt.

A Joker című film sztárja, akit a szervezet korábban a 2019-es év emberének választott és a Harriet című dráma főszereplőnője a legjobb színésznek járó Oscat-díjat érdemelte ki. Phoenix és Erivo egyébként mindketten vegánok – olvasható a PETA honlapján.
A legjobb film díját Az oroszlánkirály kapta, amiért készítői CGI-technológiát alkalmaztak és nem élő állatokat használtak a forgatáson.
Az elismerésben részesített filmalkotások között van továbbá Tim Burton családi filmje, a Dumbó, valamint a Jetikölyök című animációs film, az Elton Johnról szóló Rocketman és a Macskák.
A PETA Oscat-díjjal jutalmazta Michael Keatont (Dumbo) és Tom Hankset (Egy kivételes barát).
Mindegyik díjazott egy bekeretezett oklevelet kap a szervezettől.
“A PETA Oscat-díjai azt mutatják, hogy egyetlen jóérzésű filmkészítő sem gondol arra, hogy szórakoztatásra kényszerítsen vadállatokat és hogy a közönség is állatbarát üzenetekre vágyik” – mondta Lisa Lange, a szervezet alelnöke.
Hozzátette, Hollywood pont olyan gonosztevőkként ábrázolja az állatkínzókat, amilyenek valójában és a PETA reményei szerint 2020-ban még több állatbarát megnyilvánulással találkozhatnak majd a mozinézők.

Forrás: MTI