Ismét gyászol a Budakeszi Vadaspark. Elhunyt Szőke, a vadaspark fehér dámszarvasa

0
1 143 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Szomorú hírt közölt a Budakeszi Vadaspark facebook oldalán. 5 éves korában elhunyt Szőke, a vadaspark és egyben a hazai állatkertekben élő egyetlen fehér dámszarvas. 

A vadaspark így búcsúzott Szőkétől:

?Búcsú Szőkétől, a „csodaszarvastól”

?Sajnos az új évtizedet egy szomorú hírrel kell kezdenünk, ugyanis kedvenc Szőkénk, a ritka fehér dámszarvas a tavalyi év végén sajnálatos körülmények között elhunyt.

?Halálát feltételezhetően a szomszédos kifutó muflonkosával történt összetűzés okozhatta, aki a berregési, azaz szaporodási időszak miatt feltüzelve, nekifutva a kerítésnek súlyos belső sérüléseket okozott kedvenc dámbikánknak.

?Szőke 5 éves volt és egy igazi különlegességnek számított, hiszen a hazai állatkertek közül csak nálunk volt látható ilyen ritka, fehér színezetű dámszarvas. Szőke az online térben is sztár volt, ugyanis a követők a születésétől kezdve végigkövethették életét, agancsfejlődését, és utódának első lépéseit is.

?Ha van képetek/videótok Szőkéről, akkor nagyon szívesen fogadjuk, ugyanis létrehozunk egy emlékmappát számára, hogy ne csak a szívünkben, de a közösségi médiában is örökre őrizhessük emlékét.

?Nyugodj békében te csodálatos lény! Viszlát drága Szőke!

Fotó: Surányi Réka