Ír farkaskutya, a hatalmas szelíd óriás

0
6 278 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A világ egyik legnagyobb termetű kutyája, mely megjelenésében tükrözi a nagyságot, az erőt, a tömeget, az eleganciát és a könnyedséget. Amilyen gigantikus és tekintélyt parancsoló, olyannyira gyengéd és kedves is egyben.

Hatalmas testével az ír farkaskutya lenyűgöző látványt nyújt. A kanok szokásos marmagassága legalább 79 cm, de az ideális érték 81-86 cm. A szukák minimális marmagassága 71 cm. Az Ír farkaskutya átlagos testtömege 41-55 kg, kanoké legalább 55 kg és a szukáké 41 kg. Az ír farkaskutya igen kiegyensúlyozott, barátságos és szelíd természetű eb.

Az agresszivitás teljesen idegen tőle. Józan társ benyomását kelti, aki feltétlenül hűséges gazdájához, és családjához. Jól alkalmazkodik és csak ritkán makacs, de ettől még nem alázatos. A felnőtt kutya a lakásban, és azon kívül általában nyugodtan viselkedik. Erős mély hangját csak ritkán hallatja. Noha mérete és megjelenése mást sugall, ez a fajta nem a legjobb házőrző. Ha veszélyt érez, ugyan ugatással jelzi, de a cselekvést a gazdájára hagyja – eszébe sem jut, hogy közbeavatkozzon.

Az alábbi képeken ezeknek a csodálatos kutyáknak a nagyságát szerettük volna szemléltetni veletek.

Forrás: Boredpanda, Wikipédia