Ilyen egy menő, védett kerti játszótér szobacicáknak

0
1 427 megtekintés
Kép: boredpanda.com
Swing Szerelem Szulák
Talán az egyik legnagyobb vitát generáló téma az állattartás kapcsán, hogy kiengedjük-e a macskát a kertbe (már ha van) vagy ne engedjük. Ha pedig igen, milyen feltételekkel. Ez a gazdi nem tudjuk mennyit foglalkozott a témával teljes terjedelmében, de ahogy fogalmazott a kocsiktól mindenképpen megvédte a cicáit ezzel a szuper macska játszótérrel.  

A természetvédelemben dolgozók és számos állatvédő nem győzi hangsúlyozni, hogy a macska, mint domesztikált állat, már rég nem a flóra és fauna része, így semmi keresni valója nincs a természetben. Hatalmas pusztítást végeznek a kiengedett házi cirmosok, évente 2 millió védett madár van például a számlájukon, a vadmacskával való hibridizációról már nem is beszélve (a kóbor macska kérdést nem is említve). Ezen túl számos betegséget összeszedhetnek és természetesen az autók is komoly veszélyt jelentenek az életükre.

Kép: boredpanda.com

Ezen a ponton szokott előkerülni a macskák szabadsága érv és hogy nem lehet börtönbe zárni egy ilyen szabadszellemű állatot. Továbbá, hogy mindig is így éltek régen, faluhelyen, egeret vadászva. Nos, ez mind igaz, de az élet megváltozott, a tudomány egyre több érdekességre hívja fel a figyelmet és a macskatartási kultúra is rengeteget fejlődött. Bár még mindig lenne hova.

A jó hír az, hogy mindenki azt csinál, amit akar, de érdemes megszívlelni a természetvédelemi szakemberek, állatvédők, állatmentők tanácsait is a témában.

Ha pedig védett macskajátszóteret építenénk, amire még egy szakember szíve is megdobbanna, ez egy szuper (mondjuk zsebe nyúlós) példa rá, hogy lehet ezt igazán stílusosan és a macskák igényeit is kielégítően csinálni. A helyszínnek nem kell nagynak lennie, csak jól körbekeríthetőnek, úgy hogy a cicus vagy cicusok még véletlenül se tudjanak kimászni. A többi már a fantáziánkon, a humorunkon és a pénztárcánkon múlik, házikedvencünk pedig biztos, hogy nagyon boldogan és biztonságban fogja élvezni a napsütést és a szabad levegőt.

Kép: boredpanda.com
Kép: boredpanda.com
Kép: boredpanda.com
Kép: boredpanda.com
Kép: boredpanda.com
Kép: boredpanda.com
Kép: boredpanda.com

boredpanda