Így született a prágai állatkert 92 kilós elefántbébije – videó

0
707 megtekintés
A kis 92 kilós elefánthölgy - Fotó: Petr Hamerník, Prague Zoo
Swing Szerelem Szulák
Mint arról mi is beszámoltunk, tüneményes ázsiai elefántbébi született a Prágai Állatkertben, március 27-én, pénteken. A kishölgy 92 kilósan látta meg a napvilágot és születése után 20 perccel már talpon volt és próbált szopizni, mindezt anyukája, Tamara óvó lábai közül kikandikálva a nagyvilágra.

Az állatkertben hatalmas az öröm, de még nincs vége az izgalmaknak, ugyanis hamarosan még egy elefántbébi érkezik, a Janita nevű nőstény szintén várandós – írja honlapján a prágai állatkert.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy végre van egy lány elefántbébink, nagyon szerettem volna már egyet, főleg a két hím, Max és Rudi után. Hatalmas köszönet a kollégáimnak az Elefántvölgybe! Tekintettel a jelenlegi helyzetre, ami miatt két elkülönített csoportban dolgozunk, még nehezebb volt most ez a szülés, mint normál körülmények között. Feszült izgalomban várjuk a második elefánttehén, Janita szülését is.

– mondta Miroslav Bobek, a prágai állatkert igazgatója.

Tüneményes az elefánthölgy – Fotó: Petr Hamerník, Prague Zoo

A kishölgy nem sokkal hajnal 3 után érkezett, teljesen probléma mentesen, a gondozóknak nem kellett beleavatkoznia az ellésbe, minden rendben zajlott az állatkert kurátora, Pavel Brandl szerint. A hölgy 92 kilós súlya, teljesen átlagos érték egy újszülött ázsiai elefántnál, tette hozzá, Martin Kristen elefánttenyésztő.

A Prágai Állatkert 1933 óta tart elefántot és a mostani borjúval már nyolc fős a csapat. Az ormányosok az Elefántvölgyben laknak, ami Prága városának és sok ezer adományozónak hála épült és nyitotta meg kapuit 2013 márciusában. Az első elefántbébi 2016. április 5-én született és a Maximilián (Max) nevet kapta, anyukája pedig a most is várandós Janita. Rudolf (Rudi) a fent említett másik hím borjú, hat hónappal később érkezett, Tamara borjaként.

Íme a kishölgy születése:

zoopraha.cz, Sokszínű Vidék