Így segíthetsz a kóbor cicáknak télen, ha nincs lehetőséged befogadni őket

0
26 825 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Sokan azt hiszik, hogy az utcán élő cicák hozzá vannak szokva a zord körülményekhez, nekik meg se kottyan egy fagyos éjszaka, ez azonban nem így van! Elsődlegesen biztonságra vágynak, ezért van az, hogy a környéken bóklászó macskák olykor barátságosan az ember nyomába szegődnek, hiszen melegségre és szeretetre vágynak.

Építs menedékhelyet!
Hiába van hatalmas bundájuk, otthon híján a macskák egész télen meleg odú után kutatnak, ahol meghúzhatják magukat. Az egyik legnagyszerűbb módja a kóbor cicák megsegítésének, ha egy szélvédett, stabil kuckót építesz nekik, lehetőleg olyan anyagból, ami bírja a gyűrődést. A kuckónak nem kell nagynak lennie, de érdemes néhány használt ruhát, vagy régi lepedőt beletenni, hogy itt átmelegedhessenek a macskák és kényelmesen pihenhessenek.

Tegyél ki eledelt és vizet!
A menedéken kívül a legfontosabb dolog az élelem és a víz biztosítása. Ha tervezed, hogy vendégül látod a házad körül ténfergőket, figyelj oda, mit is adsz nekik! A víz hamar megfagyhat, mindig ellenőrizd, hogy tudnak-e belőle fogyasztani a kóbor macskák. A tálkák legyenek a kuckó közelében!

Mindig ellenőrizd az autód, mielőtt útnak indulsz!
A hidegben minden cica melegségre vágyik, így gyakran bújnak be a parkoló autók motorterébe, vagy fészkelődnek be a kerék tetejére. Ha nem vagyunk elég óvatosak, tragikus következményekkel járhat, ha beindítjuk a motort. Nézzünk be a motorháztető alá, kopogtassuk végig a kocsi elejét, hogy megbizonyosodjunk róla, senki sem melegedik odabenn.