Így nevezd el kreatívan a kutyusodat!

0
2 021 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Mire figyeljünk?

Mindenki a legegyedibb, jelleméhez leginkább illő nevet szeretné kutyájának, ám van néhány íratlan szabály, amit érdemes betartani. Nem érdemes két szótagnál hosszabb nevet választani, olyat kell kitalálni, amit a kutya megjegyez és felismer. Nincs túl nagy jelentősége, de a magas magánhangzókat jobban felismerik, hamarabb megtanulják. Fontos, hogy következetesen szólítsuk az ebet, ám a név semmiképp se hasonlítson a főbb vezényszavakhoz, illetve az emberi keresztnevek is okozhatnak kínos pillanatokat mondjuk egy kutyasétáltatás során. Nem szabad elhamarkodottan dönteni, hiszen ez lesz az a szó, amivel kapcsolatot teremtünk az ebbel, ez lesz a nevelés és az idomítás alapja is.

Származáshoz kapcsolódó kutyanevek

Kézenfekvő választás a kutya fajtáját, illetve annak származási helyét a névadás alapjául venni. Nem véletlen, hogy sok angol bulldog kapja a Winston keresztnevet, Winston Churchill angol miniszterelnök után, akinek szintén bulldogja volt. Franciaországból származó kutyák esetében, mint például az uszkár, vagy a francia kopó, egy francia név ideális lehet (Pierre, Gaston, Babett) , de egy orosz agárnak is igen jól állnak Oroszország leggyakoribb keresztnevei (Igor, Borisz, Szása).

Szőrzet és alkat alapján

A legszembetűnőbb külső jegyeket is érdemes lehet a névadásnál figyelembe venni. A kutya mérete, szőrének színe és dússága, különleges ismertetőjegyei alapján kreatív és egyedi nevet választhatunk. A nagy termetű, bozontos, dús szőrzetű fajtákhoz jól passzolnak a Bundás, Bozont, Gubanc, apró kutyákra remekül illik a Szütyő, a Zokni, és a Cipó. A különleges ismertetőjegyeknél, mint például az elálló fülű ebeknél a Yoda, testesebb kutyáknak a Szultán, is szóba jöhet. Sötét szőrű, fekete kutyusoknak megfelelnek a Negró, Bagira, Zorró nevek, míg világos bundájú, vagy fehér ebek esetében a Kókusz, Hopi, Kefír is aranyos lehet.

Híres kutyanevek

Kántor, Vahur, Frakk, Pongó, Lajka, Snoopy, Ubul, Plútó, Lassie, Clifford, Susi, Tekergő… ezeket mind felismerted, ugye? Persze, hiszen mind valamilyen ismert mese, vagy film kutyái voltak, ezeket a neveket is előszeretettel adják a gazdik kedvenc négylábúiknak. A karakter jelleme, külseje és hasonlósága miatt így könnyű lehet a választás.

Ha még ezek után sem sikerült kitalálni a megfelelő nevet, összegyűjtöttük és ABC sorrendbe rendeztük a legnépszerűbb hazai, nemzetközi és az adatbázisunkban használt kutyaneveket. Nézd meg és válogass a hazai és nemzetközi kutyanevek közül az állatnév adatbázisunkban:

www.zoozoo.hu/kutyanevek

Fotó: fanpop.com