Így készül el egyszerűen a téli macskakuckó

0
2 109 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Szükséges hozzá két 8 cm vastag hungarocell lap. (Nem baj, ha csak 5 cm-es, csak akkor a számok kicsit mások lesznek.) A lapok mérete 1 m x 50 cm, és 8 cm vastag. Valamint kell még egy 60x40x35-ös kartondoboz. Olló, ragasztó, fűrész, nagyon nagy, 100l-es nejlonzsák, toll és mérőszalag.

03

A lapokat a berajzolt méret szerint vágjuk fel, és tegyük be a dobozba, a 3 oldalát, aztán az alját. A sorrend fontos, ez fogja megakadályozni az oldalak bedőlését.

04

Végül tegyük rá a tetejét, és arra az oldalára ahova nem tettünk hungarocellt, középre vágjunk egy ajtónyílást sniccerrel. Ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl nagy a nyílás, hogy az oldalsó, felső, alsó hungarocell bélések ne lógjanak ki a rés kivágásakor.

05

Ragasszuk le az alját és a tetejét. Jelöljük meg mindenképp, hogy melyik a teteje, hova került a legnagyobb hungarocell elem, mert mindig annak kell felül lennie. Ha fordítva tesszük le, fejjel lefelé, akkor az alja simán leesik középre, és használhatatlanná válik.

06

Végül helyezzük egy óriási 100 l-es vastag, erős nejlonzsákba, és ragasztgassuk úgy meg, hogy rásimuljon a zsák teljesen a dobozra. A bejáratnál a zsák széleit az ajtónyílás köré ragasszuk, és akkor ott sem tud átnedvesedni a papír, ha ráesik az eső, a hó.

07

Végezetül tegyünk fel egy darab átlátszó nejlont ajtónak. Eleinte a nejlont hajtsuk fel az ól tetejére, hogy a cica megismerje a helyet, tegyük őt bele, és ha megszokta, használja, utána leengedhetjük a nejlonajtót.

08

Mindenképpen tégla lábakra állítsuk, hogy a nedvességet ne tudja felszívni. Ha van fedett terasz, esővédett hely, mindenképp ott helyezzük el, bár benejlonoztuk, de biztosabb, ha száraz helyen tartjuk. Sok sikert hozzá!

Még több tippet a témában ide kattintva olvashatsz!

Forrás: Barta Kata Facebook