Így festenek evés közben a mentett gólyafiókák

0
171 megtekintés
Gólyafiókák esznek a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány egyik kórtermében 2018. május 22-én - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Swing Szerelem Szulák
A fiókákat az elmúlt napokban Debrecenben, Nádudvaron és Nagyhegyesen mentették ki fészkeikből a Hortobágyi Madárpark munkatársai, miután mindegyik helyszínen áramütés végzett a szülők egyikével, és az egyedül maradt madarak nem lettek volna képesek felnevelni az utódokat – írja az MTI. 

Mindeközben az alapítvány nagyröpdéjében is zajlik az élet. Ugyanis nem csak a keltetőben, de a tartósan sérült, földön fészkelő gólyapároknál is kelnek az utóbbi két hétben a fiókák.

A kis pelyhesek szülei tartósan sérültek, repülni sajnos már nem tudnak. Viszont minden évben egészséges utódoknak adnak életet, melyeket ők nevelnek fel – írta Facebook oldalán a Madárpark.

Frissen kikelt cukiságok:

Gólya fiókák a nagyröpdében

Mindeközben a nagyröpdében:Nem csak a keltetőben, de a tartósan sérült, földön fészkelő gólyapároknál is kelnek az első fiókák. A gólyakertben 3, a nagyröpdében, 5 fészekbe raktak tojásokat a szülők. Mára mindkét helyszínen egy-egy fészekalj már kikelt.:)Szüleik tartósan sérültek, repülni sajnos már nem tudnak. Viszont minden évben egészséges utódoknak adnak életet, melyeket ők nevelnek fel.

Közzétette: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány – 2018. május 11.