Idén, rendhagyó módon online Mackófarsang lesz a Fővárosi Állatkertben

0
124 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A koronavírus világjárvány miatt idén online Mackófarsangot tart a Fővárosi Állat és Növénykert, január 30-tól február 2-ig, sok medvés tartalommal, letölthető családi foglalkoztatóval, kisfilmmel, sőt élő bejelentkezéssel, amelynek során az is kiderül, meglátja-e a medve az árnyékát.

A budapesti állatkert éves eseménynaptárában az egyik legkorábbi jeles esemény a Mackófarsang szokott lenni. A több napos rendezvény mindig február 2-ához kapcsolódik, hiszen a népi időjóslás hagyománya szerint a tél hosszára abból lehet következtetni, hogy ezen a napon meglátja-e a medve az árnyékát. Az idei Mackófarsang persze nem tud a szokott módon megvalósulni, hiszen a koronavírus világjárvány miatt – sok más helyhez hasonlóan – az állatkertnek is zárva kell tartania átmenetileg. Így most online Mackófarsangra készül az intézmény.

“Január 30-tól február 2-ig több, a medvékhez kapcsolódó tartalmat teszünk majd közzé, többek között kisfilmet, letölthető családi foglalkoztató füzetet és más érdekességeket. És élőben jelentkezünk majd be, hogy megnézzük, lesz-e árnyéka a medvének. Tartsatok velünk Ti is az online Mackófarsangon!”-olvasható az állatkert oldalán.

Forrás: zoobudapest