Idén is megválasztották Alaszka legkövérebb medvéjét-szerinted hány kilos lehet?

0
1 964 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Online szavazással döntöttek az Alaszka legkövérebb medvéjének járó címről, amely idén az Otis nevű barna medvéé lett.

Az alaszkai Katmai Nemzeti Park több mint 2200 barna medvéjének egyikét kedden érte a szerencse a Kövér Medve Hetében zajló online szavazás eredményeként.

“Otis megérdemelte a győzelmet, idén annyit szedett magára, hogy úgy tűnt, már júliusban téli álomba merülhetett volna, de ő folytatta a falást, amíg szeptember végére a hasa a földig nem ért” – közölte a nemzeti park.

A Kövér Medvék Hetében a rezervátum dolgozói kiválasztanak 12 állatot, fotókat tesznek közzé róluk. Idén múlt szerdától keddig várták a voksokat. Az ünnepi héten vidáman és ötletesen ismertetik meg az emberekkel a távolból a természet és Alaszka kincseit.

A Katmai medvéi több mint 450 kilogrmmosra is megnőhetnenk a nyári dőzsölés alatt. A téli álom idején azonban testtömegük harmadát is elveszíthetik.

A hegyeket, tavakat, patakokat és tengerpartot is magába foglaló hatalmas nemzeti park arról híres, hogy itt élnek a legsűrűbben a barna medvék.

Nyáron és ősszel leginkább a Brooks folyónál gyűlnek össze, hogy a vízben az áramlattal szemben, a szaporodási helyük felé úszó lazacokat megfogják. A vadászatukat webkamerán is lehet követni.

Idén a folyó még csábítóbb medveparadicsommá változott a rekordszámú lazac miatt – mondta el Naomi Doak, a nemzeti park sajtósa.

Csak a látogatók hiányoztak: a nyári csúcsidőben korábban naponta átlagosan 500-an voltak kíváncsiak a nemzeti parkra, a világjárvány azonban napi 50-100-ra csökkentette a számukat.

A sok lazac és a kevés ember miatt a medvék teljesen birtokukba vehették a folyót” – tette hozzá.

MTI

KIemelt kép: KAtmai Nemzeti Park