“Hibáival együtt is tökéletes” – menhelyi eb lett a világ legrondább kutyája

0
7 581 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Az idei csúnyasági versenyen a testes Martha vitte el a pálmát, nyereményével pedig azt a menhelyet támogatja, amely befogadta őt.

Ráncos pofája és impozáns méretei láttán elsőre mindenki meghökken, ám bájos jellemével pillanatok alatt lekenyerez bárkit. A hároméves sötétszürke masztiff élete korántsem szürke: előző tulajdonosa az interneten hirdette, így került a kaliforniai állatmentő szervezethez.

Feltehetően szaporítási céllal tartották, és két súlyos szemrendellenességtől is szenvedett: a cseresznyeszem és az entrópium (szemhéjak kóros befordulása, melynek következtében a szempillák súrolják a szemgolyót) elviselhetetlen fájdalmat okozott neki. Állapota azonnali ellátást igényelt. Két komoly szemműtétet követően szabadult meg az állandó fájdalomtól és részben visszanyerte látását is.

Egyedi megjelenése ösztönözte megmentőit arra, hogy benevezzék a “Világ Legrondább Kutyája” címért folyó versenyre, melyet idén június 24-én rendeztek meg. A Dogwood Animal Rescue szervezet elnöke – egyben Martha ideiglenes befogadója – vezette fel a nagyérdemű előtt a különleges kutyust. A versenyre 13 elképesztően csúnya (már-már rémisztő) ebtársa is nevezett, szoros küzdelemben végül ő került ki győztesen.

“Úgy véltük, tökéletes versenyző lenne, hiszen ráncai, nyáladzása, vörös szemei és gyűrött pofája nem éppen szépségét tükrözik.” 

A masztiff vidám, laza jelenléte pillanatok alatt magával ragadta a közönséget. Természetesen a díj átvételekor sem hazudtolta meg önmagát: miközben a zsűri átadta a nyereményt gondozójának, Martha köszönetképpen tüsszentett egy hatalmasat a porondon.

“Nagyon jókedélyű kutya, időnként ugyan ripityára tör ezt-azt, ha örömében elkezdi csóválni a farkát, amivel nagyjából olyan erővel csap oda, mint egy baseball ütő. Bármit is csinál, viselkedése távolról sem finom, nőies: csupa maszat lesz, amikor eszik, ivás közben szanaszét fröcsköli a vizet, nyáladzik, hangosan horkol és retteneteseket szellent. De imádjuk úgy, ahogy van!” 

A fajta szerelmesei is örömmel fogadták a hírt, a gratulációk mellett újra és újra emlékeztetnek arra, hogy a furcsa behemótok szeretnivalóak és igenis szépek. A címnek köszönhetően Martha lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa igazukat: nem győz eleget tenni a meghívásoknak, tévés megjelenéseivel milliók arcára csalt mosolyt az elmúlt napokban. Mára már jelképpé vált:

“A menhelyeken élő kutyákat testesíti meg, akik hibáikkal együtt is csodálatos lények.” 

Ám élete legnagyobb kalandja csak ezután következik: elfoglalhatja új otthonát, ahol királynőnek megjáró figyelemben lesz része. Az első találkozás remekül zajlott, leendő családja már nagyon várja, hogy visszatérjen New York-i kiruccanásáról. Új rezidenciájának 11 hektáros parkjában kedvére bóklászhat két kutyatársával, de előreláthatólag sokkal nagyobb örömöt lel majd a kiadós délutáni szundikálásban. Mi más is lehetne szépségének titka, mintha a pihentető alvás?

Forrás: ebpercek.hu, thedodo.com