Hétvégén ismét megrendezésre kerül Budapest legnagyobb szabadtéri kutyás rendezvénye a Belvárosi Kutyafesztivál

0
618 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A belváros legnagyobb kutyás rendezvényére készül, a Vigyél Haza Alapítvány, az árva kutyák örökbefogadásának népszerűsítésére, 2018 május 12. én az 5. kerületi olimpia parkban 10-8 óráig

A fővárosban, átlagosan minden második családban gondoskodnak legalább egy házi kedvencről. A családban tartott kutya nem csupán szeretetet ad, de gyermekeinket felelősségre, rendszerességre, toleranciára is neveli. Egy örökbefogadott árva állat pedig emberségünkről, szeretetünkről, felelős gondolkodásunkról tesz tanúbizonyságot, így példát mutat családunknak, környezetünknek is.

Ezért is példaértékű a Vigyél haza Alapítvány,és a Belváros- Lipótvárosösszefogása, hogy közös családi programokkal tegyék emlékezetessé ezt a napot, ugyanakkor felhívják a figyelmet a felelős kutyatartásra és az árva állatok örökbe fogadására.

Az egész park területén zajló, izgalmas programokon kívül a felelős gazdiknak jó hír, hogy az alapítvány jóvoltából az első 100 jelentkező, kutyusa, nevével és a gazdi adataival gravírozott kutyabilétát kap ajándékba!

A nagyon kutyás eseményen azokat is tartalmas programokkal várják, akiknek még nincsen házi kedvencük. KutyaSétáltató Nap keretében, délelőtt – az alapítvány önkéntesei segítségével – mindenki kipróbálhatja, milyen érzés lehet egy kedves kutyus gazdájának lenni.

Az egész napos rendezvényen minden szolgáltatás ingyenes:

Kutya-gazdi fotózás, kutyakozmetika, állatorvosi tanácsadás, kisállat fizioterápia bemutatók, mikrochip leolvasás- és regisztráció, kutyakereső alkalmazás, kutyás ügyességi játékok, kvíz játékok, ismerkedés kutyás bloggerekkel, és az egyik kereskedelmi TV csatornánújonnan indult kutyás reality magazin szereplőivel. Ezen kívül, még számos további, a felelős kutyatartást népszerűsítő esemény várja az érdeklődőket.

Az árva és sérült kutyák örökbeadását népszerűsítő eseményt különlegessé teszi, hogy Itt mutatkozik be először, az első kutyabarát bankhálózat a B3 Takarékszövetkezet és az első kutyabarát benzinkút hálózat, a MOL is.

A kutyás programok mellett, akusztikus zene is szól: a Czinege Banda gipsyswinggel színesíti a programot.

Az idén 10 éves alapítvány külön szeretettel várja, azt a 900 családot, akik közreműködésükkel árva kutyát fogadtak örökbe az elmúlt években, és azokat az állatbarátokat is, akik Illatos útról választották kedvenceiket.

A Vigyél Haza Alapítványon kívül a színvonalas programokat segíti, aNÉBIH Szabad a Gazdi program, Vizslafotózás.hu aKutyabarát.hu, Bemutatkozik a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság,a Pacsi! kutyás reality-magazin, az Őrmezői Kutyaiskola, a B3 Takarékszövetkezet, a MOLés a Telenor is.

A következő videóban belekukkanthattok a tavalyi fesztivál pillanataiba:

Forrás: Vigyél haza alapítvány