Hegyi kecske végzett egy grizzly medvével Kanadában

0
2 433 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy hegyi kecske ölt meg egy medvét a kanadai Brit Columbiában. Az állat egyszerűen átszúrta a ragadozó torkát a szarvával.

A kisebb termetű nőstény medve maradványait egy túrázó fedezte fel szeptember 4-én Brit Columbiában, a Burgess-hágó közelében – írja a The Guardian.

A cikk szerint, hogy ne vonzzon oda más ragadozókat, a tetemet helikopterrel szállították el a helyszínről, majd felboncolták. Ennek során pedig megállapították, hogy

A MEDVÉT EGY HEGYI KECSKE ÖLTE MEG, MIUTÁN TŰSZERŰ SZARVAIVAL ÁTDÖFTE A NYAKÁT ÉS A HÓNALJÁT.

David Laskin, a Parks Canada egyik ökológusa azt mondta, hogy mikor a medvék támadnak, akkor általában a zsákmány nyakát, tarkóját vagy a vállát veszik célba. A kecske ekkor védekezésképpen vághatta bele a fején lévő, akár 30 centiméter hosszúságú, tőrszerű szarvát a ragadozó nyakába.

Az esettel kapcsolatban Laskin azt is hozzátette: gyakori, hogy medvék megtámadják a hegyi kecskéket, de számára ez az első konkrét eset, amit látott. A kecskék általában a magasabb területeken élnek, de néha lejjebb ereszkednek, és ilyenkor összetalálkozhatnak a medvékkel.

2018-ban a Yoho Nemzeti Parkban rögzítettek egy esetet, amikor egy nőstény kecske sikeresen védte meg a kicsinyét a ragadozótól. A medve egy sziklás hegyoldalon próbált leereszkedni hozzájuk, de túl ,eredeknek tűnt számára a hegyoldal, így végül feladta a próbálkozást.

Kiemelt kép:DEA/G. CAPPELLI/De Agostini/Getty Images

Forrás: Origo