Három hét után sikerült befogni az angol állatparkból megszökött hiúzt

0
372 megtekintés
THIS IS THE MISSING DARTMOOR LYNX. Posted of the official Dartmoor Zoo twitter account. This Lynx escaped its enclosure by digging a hole
Swing Szerelem Szulák

A Flaviu nevű kárpáti hiúz július 7-én szökött meg az állatparkból kirágva faházikója falát. Egy nappal az után szökött meg, hogy elválasztották őt anyjától és apjától egy kenti állatparkban, és átszállították őt Dartmoorba. Drónnal, rendőrségi helikopterrel, hőkamerával keresték őt, és az állatpark közeli erdőben csapdákat is felállítottak elejtésére – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja.

Benjamin Mee, az állatpark tulajdonosa vasárnap elmondta, hogy Flaviu nem örül hazatérésének.

“A legfontosabb, hogy biztonságban van. Barátságtalan, de próbálunk keríteni neki egy nőstény hiúzt, hogy legyen társasága” – tette hozzá.

A kétéves vadmacska kóborlása idején megölt négy bárányt, gondozói szerint megpróbált hozzászokni a szabadsághoz, és vadászni tanult. A kutatók 25 csapdát helyeztek el különféle húsfalatokkal, és anyja hangját játszották le, hogy visszacsalogassák. Végül egy másfél méteres magas hálócsapdába esett, amelyben borjúhús volt a csalétek. Nem messze attól a helytől állították fel, ahol Flaviu utolsó bárányáldozatát elejtette.

Forrás: MTI
Fotó: thesun.co.uk