Egy halálos mérgű kígyó tojásaira bukkantak a gyerekek homokozás közben

0
5 613 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Több tucat mérgeskígyó-tojást találtak a gyerekek egy ausztrál iskola udvarának homokozójában. A tojásokat a világ második leghalálosabb mérgű kígyója, a textilmintás barnakígyó rakta a homokba.

December 20-án a homokozóban játszó gyerekek rejtélyes, kicsiny tojásokra bukkantak. Tanáraik egy vadvédő szervezethez fordultak, melynek önkéntesei gyorsan a helyszínre érkeztek, hogy megvizsgálják a tojásokat.

A homokfelszín alatt a textilmintás barnakígyó 12 tojását találták meg.

Miután a probléma megoldódott, délután a gyerekek visszamehettek a homokozóba, ahol azonban újabb tojásokat fedeztek fel. Ezután bezárták a játszóteret.

A következő három napban 43 kígyótojást gyűjtöttek össze hét fészekből, melyek mélyen a homokfelszín alatt rejtőztek.

“A homok még laza volt és friss, tökéletes lett volna a kígyótojások kiköltéséhez” – mondta Yvette Attleir, a szervezet önkéntese a helyi médiának.

A textilmintás barnakígyó már közvetlenül kikelése után, néhány centiméteresen is komoly veszélyt jelent az emberre, különösen a gyerekekre nézve.

Geoff Isbister,a Newcastle-i Orvosi Egyetem közegészségtani szakértője szerint a kígyó mérge különösen erős, ez Ausztrália leghalálosabb mérgű kígyója.

A hatóságok biztosították a szülőket arról, hogy a homokozóban nyugodtan játszhatnak a gyerekek, ahogy a nyári szünet véget ér.

Forrás: MTI