Gyereknapra időzítette a születését a Budapesti Állatkert extra cuki tevecsikója

0
236 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Pénteken hajnalban a Fővárosi Állat és Növénykert Iringó nevű tevekancája egy bűbájos csikónak adott életet. Az időzítés nem is lehetne jobb, hiszen szombattól – a pünkösd miatt – háromnapos hétvége kezdődik, és vasárnap lesz a nemzetközi gyermeknap.

Május 29-én pénteken hajnalban gyermekáldás volt az Állatkertben látható kétpúpú tevéknél: Iringó, a 13 esztendős tevekanca egy aranyos tevecsikónak adott életet. A kislánynak bizonyult jövevény – ahogy az a tevéknél szokás – néhány órán belül lábra is állt, s elkezdte keresni az emlőket. E sorok írásáig még nem dőlt el, hogy kell-e neki ebben segíteni. Tudnivaló ugyanis, hogy sok anyaállat első elléskor kicsit bizonytalan, s emiatt előfordul, hogy a biztonság kedvéért a gondozók is segítenek a csikónak az emlők megtalálásában, közben persze az anyaállatot is megnyugtatva. A legtöbb esetben, ha ilyen segítségre van szükség, az anya is és a kicsi is egykettőre megszokja a dolgot, és onnantól már minden megy magától, ahogy mennie kell.

Az újszülött tevéknek kezdetben még nincsenek púpjaik, hiszen, ha már lennének, az nagyon megnehezíteni a világra jövetelüket. A púpok helyén tehát ilyenkor még csak üres „bőrtasakok” vannak, amelyeket később tölt majd ki a zsírszövet.

Forrás: Zoobudapest