Gólyatojásokat kellett menteni, mert két gólya áramütés áldozata lett

0
592 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ismét áramütés áldozata lett két gólya. Az egyik madarat Nádudvaron a másikat pedig Debrecenben érte az áramütés. Tojásaikat a Hortobágyi Madárpark mentette meg. 

Vasárnap reggel egymás után érkeztek a bejelentések, hogy mind Nádudvaron, mind Debrecenben egy egy költő gólyát ütött agyon az áram. Párjaik egyedül kis eséllyel tudnák rendesen felnevelni utódaikat, így a tojások mentése vállt szükségessé. A helyi áramszolgáltató kosaras autója először a debreceni a helyszínre érkezett, majd miután kimentették a tojásokat a nádudvari helyszín következett.

Mindkét fészekben 5-5 tojás volt található. Hogy a szülők nem a szokásos négy, hanem akár öt utód felnevelésére számítottak, általában arra utal, hogy a környékben megfelelő számban található élelem.

A Madárkórházba érve a tojásokat meglámpázták és kiderült, hogy egytől egyig termékenyek. Hogy mind megmaradt e életképesnek, az majd csak idővel fog kiderülni. Pillanatnyilag keltetőgépben melegednek, várva hogy kibújhassanak belőlük a fiókák.

Gólyatojás mentés 2018.05.06 – összefoglaló

Tegnapi napunk összefoglalóját az alábbi videón tekinthetitek meg!Tegnap reggel egymás után érkeztek a bejelentések, hogy mind Nádudvaron, mind Debrecenben egy egy költő gólyát ütött agyon az áram. Párjaik egyedül kis eséllyel tudnák rendesen felnevelni utódaikat, így a tojások mentése vállt szükségessé. Gyors szervezés után útnak is indultunk. Az áramszolgáltató kosaras autója hamarosan megérkezett, valamint soron kívül, telefonon a természetvédelmi hatóság engedélye is. A debreceni mentés után követve a kosaras autót érkeztünk meg a nádudvari helyszínre is.Mindkét fészekben 5-5 tojás volt található. Hogy a szülők nem a szokásos négy, hanem akár öt utód felnevelésére számítottak, általában arra utal, hogy a környékben megfelelő számban található élelem.A Madárkórházba érve a tojásokat meglámpáztuk, egytől egyig termékenyek. Hogy mind megmaradt e életképesnek, az még csak idővel fog kiderülni. Pillanatnyilag keltetőgépünkben melegednek, várva hogy kibújhassanak belőlük a fiókák.:)Amennyiben bejegyzésünk felkeltette figyelmedet, kérjük oszd meg másokkal is, hogy minél több bajba jutott életen segíthessünk!Segíts Te is Adód 1%-ával munkánkat, hogy Ők is felnőhessenek!Madárkórház Alapítványadószám: 18557899-1-09bankszámlaszám: 59900029-10001868

Közzétette: Hortobágyi Madárpark -Madárkórház Alapítvány – 2018. május 7.

Forrás: madárpark.hu