Garázda kecske dúlta fel az éjszaka csendjét a főváros egy nyugodt, kertvárosi utcájában

0
558 megtekintés
A garázda kecske - Fotó: Állatmentő Liga - BRFK Információs Portál
Swing Szerelem Szulák
Még ki sem hevertük Sanyit, a pingvint, akit a minap tartóztattak le a Dózsa György úton -feltehetőleg a rendőrök sem – de már egy garázda kecskéhez riasztották a zsarukat a 18. kerületben késő este. A megbokrosodott és felfegyverezett kecskének végül sikerült „letörni a szarvát” és megmenteni a lakókat, de a rendőrök a mai napig nem jöttek rá, „hogy a napokban milyen filmet néznek a főváros állatai.”

Szakmai szemmel a következő történt:

„Az ominózus patás a szomszéd kertjébe átszökve motiválatlan jellegű garázda magatartást tanúsított az ott lakókkal szemben, mindezzel magánlaksértést is elkövetett, ráadásul éjjel, felfegyverkezve. Persze az, hogy a természet adományozta szarvak kimerítik-e a felfegyverkezést, jogértelmezői kérdés, melyet az eljárás feladata lesz tisztázni.”

– írja a Facebook oldalán a BRFK Információs Portál.

A XVIII. kerületi rendőröket március 7-én éjjel tíz óra után hívta fel egy kerületi lakó, hogy a szomszédjukból átszökött a kertjükbe egy kecske és rá, valamint a feleségére támadt. A házhoz érkező rendőröket és állatmentőket sem fogadta kedvesebben a bak, de az Állatmentő Liga munkatársainak végül sikerült „letörni a szarvát”, így az éjjeli duhajnak nem maradt más választása, mint megadni magát és önként az állatmentőkkel tartani új szálláshelyére.

A helyszínen kiderült, hogy a kecskét egy férfi gondozta, mert idős gazdája korábban elhunyt. Az Állatmentő Liga természetesen gondoskodott az árván maradt állat biztonságba helyezéséről, a kecske olyan helyre került, ahol sok más patás társaságában lesz lehetősége a megszelídülésre; a kis garázdát ugyanis Dunakeszin, a Barka Tanya munkatársai vették gondozásába.