Franciaország betiltotta a tengeri emlősök fogságban való tartását és szaporítását

0
5 623 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az állatkertek sérelmezik, a szigorítást, az állatvédők pedig boldogok, hisz a törvény életbelépte hatalmas lépés ez a állatvédelem történelmében.

Segolene Royal környezetvédelmi miniszter múlthéten írta alá a jogszabályt, miszerint ezentúl tilos Franciaországban fogságban tartani és szaporítani a tengeri emlősöket. Ezen kívül szigorított a kardszárnyú delfin tartásának feltételein. Kivételt a törvény alól csak azok az állatok képeznek, akik már fogságban voltak a törvény meghozatalakor. Szaporítani azonban már őket sem lehet, medencéiket pedig minimum 150 százalékkal meg kell nagyobbítani, hogy normális távolságot tudjanak egymástól tartani.  Továbbá tilos a vizet klórozni, a látogatók pedig nem érintkezhetnek velük és nem is tartózkodhatnak olyan  medencében amelyben tengeri emlős van. A delfináriumok három évet kaptak a medence bővítés munkálatainak befejezésére.

A jogszabályt állatvédő szervezetekkel és a Nemzeti Természettudományi Múzeummal együttműködve hozta meg Segolene Royal környezetvédelmi miniszter – közölte a kormány.

Ha Te is egyet értesz a korlátozással, nyomj egy Like-ot.