Fogságban kell leélnie életét egy indiai vadrezervátum három emberevő oroszlánjának

0
403 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az északnyugat-indiai Gudzsarát állam természetvédelmi területének munkatársai 18 oroszlánt fogtak be, amelyek három emberrel végeztek a rezervátumban április és május között. A dolgozók emberi maradványokat találtak egy felnőtt hím és két fiatal nőstény ürülékében.

A hím egy állatkertbe, a nőstények egy vadállatmentő központba kerülnek. A szakemberek úgy vélik, hogy a hím állat egyedül végzett az áldozatokkal, a nőstények csupán a maradékot fogyasztották el – írta a BBC News. A többi befogott példányt a vadrezervátum mélyebben fekvő erdős területein fogják szabadon engedni. Néhány szakértő szerint a Gir rezervátum oroszlánpopulációja gyarapodásának számlájára írható az állatok “szokatlan” viselkedése.

Govind Patel, Gudzsarát állam korábbi vadvédelmi főfelügyelője szerint a védett terület mindössze 270 oroszlán befogadására alkalmas, ami azt jelenti, hogy néhány falka a terület határain kívülre kényszerül. A tavaszi hónapokban további hat, emberek elleni oroszlántámadást jelentettek a park közeléből.

Az indiai legfelsőbb bíróság határozata szerint Gudzsarátnak át kell telepítenie az oroszlánok egy részét más államokba, nehogy a populáció egésze kipusztuljon betegség vagy egyéb ok miatt. Az állam azonban mostanáig nem tett eleget a felszólításnak. A gudzsaráti rezervátum az ázsiai oroszlánok utolsó vad populációjának ad otthont. A helyi vadvédelmi hatóság 2015-ben 523 állatot számolt össze a rezervátumban és közvetlen közelében.

Forrás: MTI
Fotó: martybugs.net