Fehér kistigrisek születtek Győrben

0
2 781 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egyelőre csak az állatkert bérletesei láthatják a két fiú és a két lány kölyköt.

Az állatkert látogatóinak egyik kedvence a fehér bengáli tigris. Az első példány, Raul 2012-ben érkezett a vadasparkba egy tenyészprogram keretében. Őt követte párja, Jázmin egy görögországi állatkertből.

A fehér tigris nem egy fajta, hanem a bengáli tigris egy különleges színváltozata. A fehér tigrisek nem albínó tigrisek. Kék szemük és rózsaszín orruk van, bundájuk krémesen fehér, amit csokoládé- vagy fekete színű csíkok tarkítanak. A normál színezetű tigrisekhez képest a fehér tigrisek a születésüktől kezdve nagyobbak.
A természetben nagyon ritkák, mivel feltűnő színük miatt a túlélési képességük kisebb, mint fajtársaiknak. Körülbelül minden tízezredik születésre jut egy fehér kölyök.

 

A győri kölykök egyelőre a tigrisházban töltik a napjaikat, a nagyközönség még nem láthatja őket. A hideg miatt csak tavasszal engedik ki őket a kifutóba. A kölykök általános, átfogó állatorvosi vizsgálaton esnek át, megmérik a súlyukat és féreghajtót is kapnak.

Az állatkert lehetőséget ad arra, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek az apró ragadozók mindennapjaiba, az állatok nyugalma érdekében azonban ez csak korlátozottan lehetséges.

Ezért december 1-jétől az állatkerti bérlettulajdonosok előzetes regisztrációt követően átélhetik az élményt, hogy milyen csodálatos érzés testközelből megcsodálni az apró négyes ikreket. Megérinteni természetesen nem lehet őket, a program pedig addig tart, amíg a kölykök életét nem zavarja.

Forrás:Kisalföld