Farkasfalkát videóztak a Bükkben

0
1 613 megtekintés
Szürke farkas - Kép: picturebypali.deviantart.com
Swing Szerelem Szulák
A bükki Ómassától alig száz méterre videóztak le egy nyolc farkasból álló falkát, a Bükki Nemzeti Park területén élhetnek – írja a minap.hu

Gombkötő Péter, a park igazgatóságának zoológusa a lap megkeresésére elmondta, hol együtt, hol külön, hol még nagyobb számban lát farkasokat kameracsapdáik felvételein. A jelenségben, így semmi meglepő nincsen.

Azt tudjuk,hogy van farkas a Bükkben hivatalosan is,de,hogy pontosan mennyi,esetleg kell-e félni tőlük,az talány.Egy kis kedvcsináló téli túrázóknak 🙂 Az alábbi videót az egyik túratársam Gabriel Fox vette fel tegnap reggel 9 óra magasságában.A 8 darab jó húsban lévő "farkinca" már elég ahhoz,hogy falkának nevezzük őket és ha még hozzáteszem,hogy Ómassa felett,alig pár száz méterre a lakott területtől bóklásztak,már akár elgondolkodtató is lehet…

Közzétette: Zoltán Cobranco – 2020. január 6., hétfő

A szakember szerint több oka is lehet, hogy a falka a település közelében jelent meg, például egy korábbi hajtóvadászat miatt távolodhattak el megszokott élőhelyükről. Gombkötő Péter elmondta, felvették a kapcsolatot az alábbi videó készítőjével is, hogy a felvétel körülményeiről és pontos helyszínéről további információkhoz jussanak.

A farkasok gyakran keresztezik az emberek útvonalait, a park több felvételén is látható, hogy az állatok a gyakran használt túraútvonalakon is előfordulnak. Gombkötő Péter azonban azt mondta, gratulál a videó készítőjének, mert „ilyen szép számban, napfényben nagyon ritka, hogy rögzíteni tudnánk ezeket az állatokat” .