Fagyhaláltól mentették meg a gólyákat Nádudvaron

0
3 546 megtekintés
Kép: Ó, azok a csodálatos állatok - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Az időjárás, tavaszban a tél tombolása nem csak minket ért váratlanul, de szegény hazafelé tartó vagy már itthon levő gólyáinkat is. Szerencsére vannak akik gondolnak és vigyáznak rájuk, mint ahogy tették ezt hétvégén is Nádudvaron. 

Példátlan összefogással, fáradhatatlan keresés után helyeztek biztonságba három fagyott, vizes szárnyú gólyát. A megmentett gólyákról az Ó, azok a csodálatos állatok nevű Facebook-oldal posztolt egy képet – a fotó tanúsága szerint a madarak szerencsére már jól vannak.

Mindeközben Bulgáriában, Március 18-án, vasárnap este Glavinitsa faluban, Safet Khalid helyi lakos 4 gólyát mentett meg a haláltól: az elázott, már-már megfagyott állatokat lakására vitte, ahol enni adott nekik és a meleg szobában így életet lehelt a madarakba. A gólyák most megmentőjük otthonában várják az idő jobbra fordulását, hogy folytathassák útjukat költőhelyük felé – tudósított a sokszinuvidek.24.hu

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra is, hogy a veszély nem múlt el, az időjárás továbbra sem kedvez frissen hazatért madarainknak, mivel a héten még minden éjjel fagyni fog. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy ha bajba került gólyát látnak, segítsenek.

“Aki a közelében a jeges – hideg miatt bajba került gólyát lát, így tud segíteni nekik a táplálkozásban:

–  felengedett, langyos csirkemáj
– májas konzerves kutya eledel
– csirke nyesedék csont nélkül!
– hal
– langyos, szőlőcukros víz. 

Ha bajba került gólyát látunk, úgy tegyük le az ennivalót, hogy ő lássa! Oda fog menni érte! Nem dobáljuk felé erővel!!
Megoldás lehet még, hogy a fészek közelében, ha van nyugodt hely (üres porta, nagyobb kert) ahova le mer szállni vagy le szokott szállni, oda kell kitenni az élelmet.”

Az oldalon emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy ha fagyos szárnyú, mozgásképtelen gólyával találkozunk, mindenképpen keressük fel az mme.hu oldalán a helyileg illetékes szakembert.

Sikeres gólyamentés Nádudvaron!!! Csodálatos összefogás, és fáradhatatlan keresés után biztonságba helyeztek három…

Közzétette: Ó, azok a csodálatos állatok – 2018. március 18.