Ez a kis hörcsög még csak 4 hónapos, de máris életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta

0
3 430 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Még a legapróbb lények is megérdemlik a segítséget és a gondoskodást, amikor szükségük van rá. Levendula a négy hónapos hörcsög sem képez ez alól kivételt. Nagy nagy szüksége volt a segítségre. 

Levendula Angliában él és a Weeks család legújabb tagja. Bár még csak négy hónapos, de máris bajba keveredett. A kis rágcsálónak éppen vacsora ideje lett volna, amikor a család észrevette, hogy nincs a ketrecében. Kétségbeesetten keresni kezdték és csak hosszas kutatás után találtak rá az apró állatra. A konyha sütője mögött volt. Sajnos a nagy bujkálás közepette megsérült a lába és látszott rajta, hogy nem érzi jól magát.

Azonnal rohantak vele a közeli állatklinikára. A vizsgálatok után kiderült, hogy Levendula valóban nagyon megsérült és nem lehet megmenteni a lábacskáját.

Az orvos szerint a családnak két választási lehetősége van. Az egyik, hogy vállalják a nagy kockázattal járó amputációs műtétet, a másik, hogy fájó szívvel de elbúcsúznak Levendulától, annak érdekében, hogy ne szenvedjen tovább. A család a műtétet választotta, ami szerencsére sikeres volt. Már csak a lábadozás volt hátra, ami némi találékonyságot igényelt.

Mint minden állat a műtétek után, Levendulának is gallérra volt szüksége, hogy nem bántsa a sebét amíg teljesen be nem gyógyul. Az ilyen gallérokat, azonban jóval nagyobb állatokra tervezték, hörcsög méretben nem létezik. A kreatív orvos csapat azonban készített egyet a kis lábadozónak. Stílusosan lila színből.

Műtét után a kis hörcsög otthonában lábadozhatott tovább, bár a gallér némileg korlátozta a mozgásterét. Hamarosan teljesen felépült és vígan éli a három lábú hörcsögök életét. Gazdái azóta mindig nagyon ügyelnek rá, hogy zárva legyen a ketrec ajtaja.