Élvezik a látogatók nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai

0
566 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Élvezik a látogatók nélküli életet a dél-afrikai Kruger Nemzeti Park oroszlánjai: az egyébként turisták által sűrűn járt utakon nyugodtan szendergő falkát fotózott le a park egyik őre.

Richard Sowry, Afrika egyik legnagyobb rezervátumának munkatársa a látogatók elől március 25. óta a koronavírus-járvány miatt lezárt parkban az üzemeltetéshez szükséges feladatokat látja el és az orvvadászok elől védi az állatokat.

Mint elmondta, a felvételt autójából, alig öt méteres távolságból készítette a szokatlan jelenségről. Az állatok nem zavartatták magukat, egy részük aludt.

„Az oroszlánok hozzászoktak az autókban ülő emberek látványához. Minden állat ösztönösen fél a két lábon álló embertől, így ha sétáltam volna, nem engedtek volna ennyire közel” – idézi a BBC.com Sowryt.

A parkőrök legfeljebb a hideg éjszakákon látnak az utakon aludni nagymacskákat, amikor az aszfalt éppen melegebb, mint a talaj. Azt azonban nem szeretnék, hogy az oroszlánok úgy higgyék, biztonságosak az utak, csak mert most ilyen nagy a nyugalom.
Sowry ugyanakkor kiemelte, az állatok viselkedésére egyébként nincs hatással a park lezárása.

„A Kruger egy nagyon vad hely. Mindig is vad volt, és az is marad”

– fogalmazott.

Forrás: MTI

Képek: Kruger Nemzeti Park