Eltörölték az ebadót Mohácson, mert senki sem fizette

0
617 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Miután szinte senki sem jelentette be az önkormányzatnál, hogy kutyát tart, az ellenőrzés pedig szinte lehetetlen volt, érdemi bevételt sem hozott az ebrendészeti hozzájárulás, azaz az ebadó Mohácson.

Ugyan nem nagy összeg, kutyánként 1200 forint volt az ebadó, mégsem fizette szinte senki. Mindez már csak azért is sajnálatos, mert az ebrendészeti hozzájárulást a mohácsi önkormányzat teljes egészében az ebek ivartalanításának támogatására, az állatmenhely és gyepmesteri telep fenntartására, valamint ebösszeírásra, továbbá egyéb, a kutyatartással kapcsolatos állatjóléti és közegészségügyi intézkedések finanszírozására fordította.

Miután az ebösszeírás korábbi tapasztalatai szerint 2500 kutya biztosan él a mohácsi házakban, lakásokban, évente mintegy hárommillió forint jó részétől esett el az állatvédelem a nem fizetők miatt.

Mivel arra kevés az esély, hogy növekedjen a fizetési hajlandóság, az ebadóval kapcsolatos adminisztratív teendők viszont költségesek, Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere most a megszüntetését kezdeményezte.

Bama