Elpusztult a kis mókusbébi, akit a Mályi Madármentők gondoztak

0
1 947 megtekintés
Szomorú: elpusztult a kis mókuska, akit a Mályi Madármentők gondoztak - Kép: Madármentő Állomás Mályi - Bird Rescue - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Ma hajnalra (február 4.) sajnos elpusztult a kis mókusbébi, akit a Mályi Madármentő Állomáson gondoztak. A kicsinek nagyon leromlott az állapota, már nem tudták megmenteni.

Mint mi is megírtuk a kicsit február 25-én hozták el Miskolcról, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Ápolási Otthonából. Az anyukája ejthette le és így találták meg az ott dolgozók. Megsérült a feje, zúzódásai és véraláfutása is voltak, kicsit ki is hűlt, amikor rátaláltak, ráadásul csak 29 grammot nyomott. A kicsinek végül sikerült stabilizálni a testhőjét és elkezdték folyamatosan, két óránként táplálni. Még pótmamája is választott magának a kockás fülű nyúl személyében, a plüss nyúl ölébe gömbölyödve aludt el minden etetés után.

A mókusbébi állapotáról folyamatos tájékoztatást kaphattunk a Mályi Madármentő Állomás Facebook-oldalán. Bár bíztak abban, hogy a mókuska felépülhet, sajnos az állapota elkezdett romlani. Mint írták, már az első perctől kezdve nagyon rossz volt az emésztése, estére pedig már nagyon rosszul lett. Hiába próbálták megmenteni, sajnos nem sikerült.

„Ma hajnalban a kis mókus elhalálozott. Nagyon sajnáljuk” – írták ki a szomorú hírt Facebook oldalukra a madármentők.

Ma hajnalban a kis mókus elhalálozott. Nagyon sajnáljuk. 😢

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2020. március 3., kedd