Elképesztő: Medvével ütközött egy Boeing Alaszkában

0
1 022 megtekintés
A medvével ütköző Boeing - Kép: Robert E-bear Johnson - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Pár nappal ezelőtt, kora esti landolás közben az Alaska Airlines egyik gépe halálra gázolt egy barna medvét a kifutón, az alaszkai Yakutat repülőtéren. A nőstény medve elpusztult, a Boeing 737-700-es repülőgép megrongálódott a szombat esti balesetben – közölték vasárnap a helyi hatóságok.

A repülőtér 10 perccel az Alaska Airlines járatának érkezése előtt tisztította meg a leszállópályát, amelyen nem észlelték vadon élő állat nyomát. A repülőgép pilótái már a földön, lassítás közben vették észre a gép előtt átszaladó medvéket. Az anyamedve kétéves kölykével együtt bóklászott a leszállópályán, de a medvebocsnak nem esett baja.

A gép orra még nem érte el az állatokat, a kapitány azonban egy becsapódást észlelt a repülőgép bal oldalán, amikor áthaladtak a medvék fölött. A reptér irányítói szerint a pilóta és a kifutópályán dolgozó munkások is a szabályok szerint jártak el.

A halálra gázolt anyamedve tetemét a leszállópálya közepétől hat méterre találták meg.

Az alaszkai repülőtereken már korábban is előfordult, hogy repülőgépek szarvassal, lúddal vagy valamilyen vadon élő állattal ütköztek, de ez volt az első alkalom, hogy medvét ütöttek el.

Anchorage Daily News