Elárulja a kutyád személyiségét az, hogy milyen pózban alszik

0
5 724 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Nem csak rólunk emberekről árulnak el sok mindent alvási szokásaink, hanem hűséges kutyusainkról is. Figyeld meg, hogy melyik a kedvenc alvási póza és olvasd el cikkünket. Sok mindent megtudhatsz belőle.

Oldalt fekve:

Azok a kutyusok akik így alszanak, gondtalanok, vidámak és nagyon hűségesek.

Szakértők szerint ez a póz, nagyon ideális a kutyák alvásához és a legtöbb kutya így szeret szundikálni.  Ha a kutyád így alszik, az azt jelenti, hogy  biztonságban, és remekül érzi magát a környezetében, nem igényel semmilyen nagyobb dolgot. Boldognak érzi magát Veled és abszolút megbízik Benned.

Gombócban:

A nagyon szelíd és könnyen kezelhető kutyusok kedvenc póza.

Hasonlóan gyakori az a póz mint az előző.  Ebben a helyzetben a kutya megőrzi természetes testmelegét és egyben védi az olyan létfontosságú szerveit, mint a mancsok, az arc és a torok. Visszafogott, kissé érzékeny kutyusról van szó, aki egy igazi szeretetgombóc. Jól viseli az egyedüllétet, és nagyon alkalmazkodó.

Superman pózban:

Könnyen motiválhatóak és magas energiaszinttel rendelkeznek azok a kutyusok akiknek ez a kedvenc alvós pózuk.

Ebben a pózban bármikor ugrásra készen állnak, hogy le ne maradjanak valamiről. Energikus és nagyon kíváncsi kutyusok kedvenc alvási póza.

Égnek álló lábakkal háton fekve:

Magabiztos, kissé önfejű és kevésbé szófogadó rosszcsontok kedvenc póza.

Ez a testhelyzet elég furcsának látszik, de mindössze annyit jelent, hogy ezek a kutyák az otthoni környezetben biztonságban érzik magukat és nagyon magabiztosak. Utalhat még arra is, hogy kutyusod nagyon magabiztos és tudja, hogy otthon azt csinálhat amit csak szeretne.

Hason fekve: 

A kissé félénk, de nagyon szelíd kutyusok kedvenc alvási pozitúrája.

Ebben a testhelyzetben képtelenség nagyon mélyen aludni, hiszen az izmok nem tudnak teljesen ellazulni. Igazi bölcs kutyák akik nagyon óvatosak, még akkor is ha a gazdi ott van a közvetlen közelükbe. Más kutyákkal nem konfrontálódnak.