El kellett altatni a Fehér Hölgyet, Yellowstone leghíresebb fehér farkasát

0
19 884 megtekintés
Foto: Yellowstone Nemzeti Park.
Swing Szerelem Szulák

Ismeretlen elkövetők olyan súlyosan megsebesítették a Yellowstone Nemzeti Park legkedveltebb és leghíresebb fehér farkasát, hogy el kellett altatni. 

A Fehér Hölgyként emlegetett meglőtt állatot kirándulók találták meg április 11.-én. A fehér bundájú állatnak olyan súlyos volt a sérülése, hogy el kellett altatni. Az állatvédők véleménye szerint, biztos, hogy vadász, vagy vadászok lehettek az elkövetők.

Foto: Yellowstone Nemzeti Park

A nemzeti park a múlt héten 5000 dollár (1,4 millió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a park “egyik legfelismerhetőbb és a látogatók által leginkább keresett” sarki farkas megsebzőjét, egy montanai állatvédő egyesület, a Wolves of the Rockies pedig hétfőn ajánlott fel további 5500 (1,54 millió forint) nyomravezetői díjat.

Tudtad?: A lelőtt 12 éves farkas egyike volt a Yellowstone Nemzeti Parkban élő három sarki farkasnak. A Montana, Idaho és Wyoming államok határán elterülő nemzeti parkban 1995-ben honosították meg újra a farkasokat, amelyekből napjainkban mintegy 100 példány él a park területén.