Együtt jóban-rosszban – igaz barátság a vak kutya és hűséges testőre között

0
4 127 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Glenn, a vak Jack Russel terrier és Buzz, a Staffordshire bullterrier elválaszthatatlan barátok. Együtt kóboroltak az utcákon – valószínűleg elhagyták őket korábbi gazdáik – míg meg nem mentették őket egy alagútból Hartlepool-ban, Angliában.

A kutyákat – a helyszínhez közeli – Stray Aid nevű szervezet fogadta be. Az egyik orvosi vizsgálaton derült ki, hogy Glenn vak, illetve ekkor szembesültek azzal is, hogy a két kutyát nem lehet elszakítani egymástól. “Ha egyiküket kivesszük, a másik elkeseredett lesz és sírni kezd. Együtt kell őket tartani.” – nyilatkozta John Bielby, a szervezet egyik munkatársa. Ez azt is jelentette, hogy csak együtt fogadhatóak örökbe, sehogyan máshogyan.

Glenn és Buzz valóban különleges és egyedi kapcsolatban állnak egymással. Buzz mindenben segít barátjának. Mindig kicsit előtte indul el, hogy irányíthassa egyik helyről a másikra, óvja, nehogy neki menjen valaminek, hanggal jelzi az etetési időt és ügyel, hogy be is tudja fejezni az evést. Buzz úgy gondoskodik a barátjáról, mint ahogy egy segítő kutya tenné a gazdájával.

A kutyák korábbi életéről semmi nem derült ki, nem lehetett megállapítani mennyi ideje vannak együtt és azt sem mennyi időt töltöttek az utcán. De azt igen, hogy meghatóan csodálatos a kapcsolat ami közöttük van és szükségük van egy igazi otthonra, együtt.

Kettőjük története sokakat megérintett, Kanadától – egész Európán keresztül – Dél-Amerikáig, és még Ausztráliából is rengeteg hívás és örökbefogadási ajánlat érkezett a szervezethez. Hosszas szűrési folyamat után, végül megtalálták a megfelelő családot a számukra.

“Buzz és Glenn mindannyiuk szívét elnyerte a Stray Aid-ben, és látni őket, ahogy elindulnak az új életük felé, nagyon megható. Sajnáljuk, hogy elmennek, de örülünk is, hogy ilyen szeretetteljes és támogató otthont találtak nekik.” – mondta Susan Critchlow, a szervezet egyik munkatársa, aki a legtöbb időt töltötte a kutyákkal.

Buzz és Glenn azóta is remekül érzi magát új otthonában, kívánunk nekik nagyon hosszú és boldog életet, megérdemlik.

Forrás: lifewithdogs.tv