Egy vágóhídra szánt tehén karácsonyi csodája

0
372 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az osztrák Gut Aiderbichl állatmentő ügyeletesinél 2020. december 24-én megcsörrent a telefon. Egy hölgy hívta őket, mert egy gazdátlan borjút fedezett fel egy réten, ami – mint később kiderült – egy vágóhíd elől menekült meg.

Az állatbarát úgy döntött, hogy a fiatal állatnál marad, amíg megérkezik a segítség. Dieter Ehrengruber, a Gut Aiderbichl ügyvezető igazgatója és csapata azonnal úgy döntött, hogy megmenti az állatot, és elhozza Henndorf am Wallersee-be (Flachgau) – írta meg a salzburg24.at.

Intenzív kutatás után megtalálták az állat gazdáját is. A legutolsó pillantban, mert a tulajdonos már az elszabadult állatot kereste: el akarta fogni, majd a vágóhídra vinni .

Az állatmentő azonnal a szívébe zártavette az ijedt állatot, és a helyszínen megvette azt a gazdától. Eközben a Gut Aiderbichl állatvédői már a helyszínen voltak, és a fiatal tehenet Gut Aiderbichl Kilb-be vitték, ahol a „Lieni” félelem nélkül felépülhet a sokkból és legelészhet a réteken. „Egyáltalán nem volt kérdés számunkra az állat megsegítése. „Lieni” számára ez egy igazi karácsonyi csoda ”- mondja Dieter Ehrengruber.

Kiemelt kép illusztráció

Margo