Egy újszülött gímszarvas borjú botladozó első lépései – videó

0
429 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Ritkán látható, különleges videó örökítette meg egy nemrég született gímszarvas borjú első lépéseit és lábra állását a Budakeszi Vadasparkban. A felvételen az anya és a kis borjú első közös, meghitt pillanatai is láthatók.

A hazai erdők királyának, a gímszarvasoknak az utódai néhány héttel ezelőtt születtek. Fickó, a Vadaspark gímbikája és a vele együtt élő, vegyes korosztályú tehenekből álló rudli évről évre csodálatos borjakkal örvendezteti meg a gondozókat és a látogatókat. Az első borjúnak a legidősebb tehén adott életet, aztán egy fiatalabb is világra hozta borját.

Mindkét apróság egészséges; születésük után a gondos anyák szárazra nyalogatták őket, és pár óra heverészés után az első tétova lépéseiket is megtették. Nem sokkal később az első „étkezésnek” is szemtanúi lehettek az érdeklődők.

Plusz érdekesség, hogy a gímszarvas teje mind ásványi anyag, mind fehérje- és zsírtartalmában is gazdagabb, mint a háziasított szarvasmarhák teje, ennek köszönhető, hogy a gímborjak testsúlya nagyon gyorsan növekszik.

Az egyik kis gímborjú lábra állásáról ritkán látható, különleges video készült, ami megörökítette ezeket a csodaszép, egyben megható pillanatokat. A kisfilm a Budakeszi Vadaspark Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján is megtekinthető.