Egy több ujjú cica a füle, a süket tengerésznek!

0
7 589 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Amikor Paul J. Thompson tengerre szál La Chica nevü hajóján, nem hallja a hullámok hangját, vagy más hajók közeledtét, de nincs is szüksége rá, mert van egy négylábú társa, aki segít neki.

Skatty, a hat hónapos Maine Coon cica, egy macskáknál előforduló rendellenességgel született, polydactylia –val, ami azt jelenti, hogy egy vagy több mancson, a kelleténél több lábujj van. Fiatal kora ellenére már bebizonyította, hogy a legfontosabb tagja a legénységnek.

Thompson hajóépítő és számítógépes programozó Auckland-ben, Új-Záland-on. Ő az első süket, aki egy maga által készített 32 láb hosszú hajón, egyedül áthajózott az Atlanti Óceán déli részén.

Skatty négy mancsával és bolyhos fülével a fedélzeten, megállíthatatlan párost alkot a tengeren Thomson-nal.

„Anélkül, hogy bármilyen képzést kapott volna, Skatty felugrott, ha történt valami, amit nem hallok” – mondta Thompson. Szól, ha jön egy hajó, ha emberek vannak a parton vagy ha üzenet érkezik a telefonon.

Skatty és Thompson a La Chica fedélzetén töltik a nyarakat, télen pedig egy közeli kis lakás és a hajó között osztják meg az idejüket. A fedélzeten Skatty általában Thompsonnal van, de ha nem, akkor valamelyik kedvenc helyén lehet megtalálni.

„A Maine Coon-ok otthon vannak a víz körül, ráadásul Skatty egy polydactyl macska, akik hagyományosan a hajók macskái –mondta Thompson. A régi idők tengerészei úgy vélték, hogy az ilyen macskák jobban meg tudnak kapaszkodni a fedélzeten és jobb vadászok is, így nekem, mint tengerésznek, ilyen cica kell.”