Egy pekingi palotakutya nyerte el a fődíjat a legrangosabb amerikai kutyakiállításon

0
338 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy Wasabi nevű pekingi palotakutya nyerte el a győztesek győztesének – best in show – járó fődíjat vasárnap este a világ legrégebbi, évente megrendezett kutyakiállításán, a Westminster Kennel Club Dog Show-n.

A Pennsylvaniából való palotapincsi egy francia buldogot, egy óangol juhászkutyát, egy rövidszőrű német vizslát, egy szamojédot és egy west highland white terriert maga mögé utasítva diadalmaskodott a megmérettetésen, amelyet 1877-es megalapítása óta első ízben nem New Yorkban, hanem Tarrytownban, a szabad ég alatt, valamint sátrakban rendeztek meg a koronavírus-járvány miatt – olvasható a The Guardian című brit napilap online kiadásában.

Wasabi győzelmével immár ötödik alkalommal nyerte el pekingi palotakutya a verseny fődíját.

“Igazi showman. Megvan benne a fajta minden jellegzetessége és még az a bizonyos kis csavar, az a szikra is, amelytől kitűnik a többiek közül” – mondta David Fitzpatrick, Wasabi felvezetője és egyben tenyésztője, aki 2002-ben a palotapincsi nagyapjával is elhozta a fődíjat a versenyről.

Fitzpatrick nevetve hozzátette, hogy Wasabi filet mignonnal, ő maga pedig pezsgővel fogja megünnepelni a mostani győzelmet.
A második legjobbnak járó elismerést egy Bourbon nevű kis angol agárnak (whippet) ítélték.
A február helyett idén júniusban, közönség nélkül megtartott kutyakiállításon 2500 eb versenyzett különböző kategóriákban.

Kiemelt kép: Reuters

MTI