Egy óriáspanda-ikerpár pusztult el súlyos allergia miatt Kínában

0
168 megtekintés
Pandák a Csengtui Óriáspanda-kutatóközpontban - Kép: 3rdpoletour.com
Swing Szerelem Szulák
Egy óriáspanda-ikerpár pusztult el súlyos allergia miatti szervleállásban a Csengtui Óriáspanda-kutatóközpont keddi közleménye szerint.

Liu Liu és Sun Sun, a két kis pandabocs április 26-án lett beteg, hasmenésük volt és nem akartak enni. Azonnal elkülönítették őket és többféle kezelést – többek közt gyulladáscsökkentőt és mesterségesen bevitt tápanyagokat – is kaptak.

Ennek ellenére a két kis állatnál súlyos allergiás reakciók jelentkeztek a kezelés alatt, szemgolyójuk kigúvadt, feldagadt a torkuk, a nyelvük és a végbelük, légzésük akadozott.

Egy sor sürgősségi allergiakezelés következtében átmenetileg jobban lettek, de a későbbi terápia alatt romlott az állapotuk. Liu Liu május 11-én, Sun Sun május 20-án múlt ki, mindkettejüknek több szerve is leállt.

Falatozó pandák a Csengtui Óriáspanda-kutatóközpontban – Kép: viator.com

Az óriáspandák allergiás reakciói klinikai kezelések idején fordulhatnak elő, de ilyen súlyos és visszatérő rohamok nagyon ritkák

– írta a kutatóközpont.

A bázis állatorvosai szövetmintákat vettek az állatoktól és több kutatóintézettel együttműködve igyekeznek kideríteni, mi okozta az allergiát és hogyan lehetne kezelni.A pandaikrek tavaly október 11-én jöttek világra.

MTI