Egy kétlábú anyakutya története

0
8 113 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Kijelenthetjük, hogy a kutyák elképesztőek. Nagyjából bármilyen helyzethez tudnak alkalmazkodni, még akkor is, ha minden ellenük szól. Napjainkban több millió kutya él az utcákon és minden nap küzdenek az életben maradásért, az ételért és a menedékért is. Hihetetlen, hogy még eme zord körülmények között is képesek megélni és életben maradni.

Kínában van egy kétlábú kutyus, aki a fogyatékossága ellenére életet adott négy kölyöknek és minden tőle telhetőt megtett, hogy felnevelje őket. Az anyakutyának eredetileg volt gazdája, akitől a Shi Bao nevet kapta, de mint mostanában oly sokszor, sajnos őt is utcára tették és elhagyták.

 Az eb pedig menedéket keresett Datongban, a Shanxi tartományban található vasútállomáson. A helyiek úgy vélik, hogy a felnőtt kutyát egy autó üthette el és ekkor vesztette el a hátsó lábait. Shi Bao azonban nem adta fel és mindent megtett, hogy kölykeit biztonságban tudhassa.

A kutyák együtt kóboroltak a vasútállomás körül, miközben ételt kerestek. Az anya hősiesen gondoskodott a kutyái biztonságáról, sose engedte őket túl messzire magától. Kínában sajnos nagyon kevés törvény védi a kutyákat, így szinte senki sem törődik a kóbor kutyákkal.

Shi Bao története hamar körbejárta az internetet és ennek köszönhetően több szervezet is meg akarta menteni az állatot. Az állatbarátok világszerte összefogtak, hogy megmentsék őket, így elég hamar bekerültek a Datong Meilian Zhonghe Állatorvosi Kórházba. Az ellátásuk közeben kiderült, hogy a kiskutyák betegek, szopornyicában szenvednek. Mindent megtettek, ami ilyen pici kutyáknál lehetséges, de sajnos csak két kiskutyát sikerült megmenteni.

Az anyakutyát Jill Robinson az Animals Asia alapítója és vezérigazgatója fogadta örökbe.  A férfi a két kiskutyának is talált otthont, az egyik eb egy norvég családhoz került a másikat pedig Kanadában, Torontóban fogadták örökbe.

Forrás: kutyafan.hu